Groenbemesters Italiaans raaigras
Er zijn 9 artikelen voor u geselecteerd
Artikelen Juli 2021
Teelt groenbemesterteelt vraagt extra aandacht op graanstoppel mét gehakseld stro
Vruchtwisselingstechnisch past een groenbemesterteelt prima na de graanteelt. Het vraagt echter ook vakmanschap om de teelt te laten slagen, zeker…
Artikelen Juli 2021
Profijt extra stikstof in volgteelt begint bij keuze groenbemester
Bewust sturen op ‘gratis’ extra stikstof in de volgteelt begint met het kiezen van de juiste groenbemester. De ene groenbemester…
Tips September 2017
Nog t/m 30 september voor inzaai groenbemester
Op de zandgronden in Zuidoost Nederland moeten, mede in kader van de vergroeningseisen, nog veel groenbemesters gezaaid worden. Dit kan…
Artikelen Augustus 2017
Met groenbemester voldoen aan vergroeningseisen
Een goede groenbemester is, evenals een goede stoppelbewerking, een belangrijk uitgangspunt voor het volgende teeltseizoen. Bovendien kunt u met uw…
Tips Oktober 2016
Aandachtspunten groenbemesters
Als u een niet-vlinderbloemige groenbemester wilt laten meetellen voor de extra N-ruimte (50 of 60 kg afhankelijk van de grondsoort) binnen de…
Lees meer
Tips Augustus 2016
Graan eraf: mest erop en groenbemester erin
Zodra gerst, tarwe of andere vroege gewassen van het land zijn, kunt u (dierlijke) mest uitrijden en de groenbemester zaaien.…
Lees meer
Tips Augustus 2016
Vergroeningseis en aaltjes bepalen keuze groenbemesters
Groenbemesters moeten aan bepaalde eisen voldoen om ze te laten meetellen voor de Europese vergroeningsmaatregelen. Daarnaast vraagt ook de aaltjessituatie…
Lees meer
Artikelen Augustus 2013
Stikstofgebruiksnormen voor groenbemesters
Sinds 1 januari 2019 gelden er vanuit het mestbeleid nieuwe stikstofgebruiksnormen. Deze normen gebruikt u om de totale stikstofgebruiksruimte voor…
Lees meer
Artikelen Juli 2013
De fosfaatafvoer van voedergewassen
In de tabel is per gewas de gemiddelde opbrengst en het gemiddelde fosfaatgehalte weergegeven. Bij afwijkende opbrengsten kan men met…
Lees meer